RENAULT INTRODUCEERT MÉGANE R.S. RED BULL RACING RB8

De Renault Mégane R.S. is tijdelijk leverbaar als Série Limitée Red Bull Racing RB8. Deze speciale uitvoering verwijst naar het succesvolle Formule 1-team dat rijdt met Renault-motoren. De Red Bull Racing-versie kost 41.990 euro en combineert unieke details met een zeer complete uitrusting. Bestellen kan tot en met 23 augustus 2013.
Dankzij de overweldigende reacties op de Mégane R.S. Série Limitée Red Bull Racing RB8 heeft Renault besloten deze speciale uitvoering in Nederland te introduceren. De Red Bull Racing-versie wordt tot eind oktober geproduceerd en geïnteresseerden hebben tot en met uiterlijk 23 augustus de gelegenheid een exemplaar te bestellen.


De kopers van een Mégane R.S. Série Limitée Red Bull Racing RB8 zijn verzekerd van een speciale versie met talloze verwijzingen naar het Formule 1-team. Het model is uitgevoerd in de exclusieve lak Bleu Crépuscule, terwijl de instaplijsten, de vloermatten en de Recaro-sportstoelen zijn voorzien van het Red Bull Racing-logo. Deze Série Limitée is ook te herkennen aan de Red Bull Racing-logo’s aan de zijkant en op de achterklep, aan de lichtmetalen 19-inchwielen van het type ‘Steev Noir Briljant’ en aan de in grijs uitgevoerde vleugelvormige spoilerlijst aan de voorzijde. Het exclusieve karakter van de Renault Mégane R.S. Série Limitée Red Bull Racing RB8 wordt extra benadrukt door de genummerde Série Limitée-badge op de middenconsole.Renault Sport Monitor 2.0

Geheel in lijn met het extra sportieve in- en exterieur is de Red Bull Racing-versie standaard uitgevoerd met het veelgeprezen Cup-chassis, een sperdifferentieel en rood gekleurde Brembo-remklauwen voor nog betere prestaties. Nieuw is de Renault Sport Monitor 2.0. Dit geïntegreerde systeem is uitgebreider dan de huidige R.S. Monitor 1.0 en is speciaal voor de Serié Limitée Red Bull Racing RB8 ingericht met een Red Bull-interface. Via de verbeterde R.S. Monitor kan de bestuurder verschillende gegevens en parameters van de auto raadplegen. In tegenstelling tot voorheen maakt de R.S. Monitor onderdeel uit van R-LINK, waardoor het kan worden gecombineerd met een navigatiesysteem. De bestuurder heeft inzicht in onder meer het actuele gebruik van vermogen en trekkracht, de turbodruk, de G-krachten, het percentage van het gaspedaalgebruik en de mate van slippende wielen. Bovendien is het mogelijk de verzamelde data via usb op te slaan en te raadplegen via een speciale website.Omvangrijke uitrusting

De aandrijflijn van de Renault Mégane Série Limitée Red Bull Racing RB8 is onveranderd gebleven. De 2,0-liter turbobenzinemotor met stop-startsysteem en handbediende zesversnellingsbak levert een vermogen van 265 pk (195 kW). De auto sprint van 0-100 km/u in slechts 6,0 seconden en hij bereikt een topsnelheid van 254 km/u. Ongeëvenaarde prestaties voor een voorwielaangedreven sportcoupé gaan hand in hand met een omvangrijke standaarduitrusting met onder meer meesturende bi-xenonverlichting, het R-LINK multimediasysteem inclusief TomTom Live Europa en het 140W audiosysteem R-Plug & Radio+ met ‘3D Sound by Arkamys’.

Lees meer op renault.nl

Meer nieuws

25 Jun

RENAULT INTRODUCEERT AANTREKKELIJKE TWINGO SÉRIE LIMITÉE PARISIENNE

Het wordt deze zomer flaneren in stijl met de nieuwe Renault Twingo Série Limit&...

25 Jun

TWIZY CARGO: EEN TWIZY VOOR PROFESSIONALS!

De Twizy-familie breidt uit met een nieuwe versie, die is aangepast voor het vervoer va...

21 Jun

RENAULT PRESENTEERT NIEUWE ENERGY F1-2014 POWER UNIT

Als eerste fabrikant in de Formule 1 introduceert Renault vandaag tijdens de Paris Air ...

30 Mei

165 RENAULTS CLIO VOOR TEMPO-TEAM

SCHIPHOL-RIJK – Jong, dynamisch, actief en 14 % bijtelling bij zakelijk gebruik: ...

29 Mei

5 EURONCAP-STERREN VOOR DE RENAULT CAPTUR: VOOR DE VIJFTIENDE KEER EEN MAXIMALE SCORE VOOR RENAULT!

De Renault Captur heeft 5 sterren behaald bij de passieve veiligheid-tests die worden u...

24 Mei

CONCEPTCAR RENAULT TWIN'RUN - EEN SUPERSNELLE STADSAUTO!

• Ter gelegenheid van de 71e Grand Prix van Monaco onthult Renault de Twin’R...

21 Mei

RENAULT INTRODUCEERT NIEUWE CLIO GT EN CLIO DCI 90 EDC

Gamma succesvolle nieuwe Clio verder uitgebreidRenault maakt sportiviteit nog toegankel...

14 Mei

VANAFPRIJS VERNIEUWDE RENAULT LAGUNA ONDER 30.000 EURO

Renault Laguna modeljaar 2013 (zakelijk) aantrekkelijker dan ooitSCHIPHOL-RIJK – ...